Φυτοnet Vermicompost

  1. Αρχική
  2. ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
  3. Εδαφοβελτιωτικά
  4. Φυτοnet Vermicompost
Φυτοnet Vermicompost ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ Φυτώρια - e-fytonet.gr

To ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, εξολοκλήρου οργανικό, το οποίο παράγεται από την αποδόμηση φυτικών οργανικών υπολειμμάτων δια μέσου της φυσικής πεπτικής λειτουργίας ειδικών γαιοσκωλήκων . Είναι απολύτως βιο-οργανικό, σταθερό, όχι πλέον ζυμώσιμο, ελαφρύ, εύθρυπτο, άοσμο και διαλυτό, συγκεντρώνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός εξαίρετου compost  και τις ευεργετικές ιδιότητες ενός άριστου οργανικού λιπάσματος.  

Είναι ένα εντελώς οικολογικό προϊόν, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ , πλούσιο σε οργανική ουσία, ένζυμα αποδόμησης των πρωτεϊνών, φυσικές αυξητικές ορμόνες, βιταμίνες, χουμικά και φουλβικά οξέα, άμεσα αφομοιώσιμο , με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε μακροστοιχεία και ιχνοστοιχεία και εφοδιασμένο με ένα εξαιρετικά υψηλό φορτίο μικροβιακής χλωρίδας (ακτινομύκητες και άλλους ωφέλιμους μικροοργανισμούς).
Τα φυτά που ενισχύονται  με ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost εμφανίζουν πλουσιότερη  ανθοφορία και καρπόδεση , ζωηρότερο και καταπράσινο φύλλωμα και υγιέστερο ριζικό σύστημα. Επίσης  στατιστικά χρειάζονται πολύ λιγότερες φροντίδες, λιγότερο πότισμα και πολύ λιγότερα λιπάσματα από ότι τα φυτά που καλλιεργούνται με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Τα εδάφη που εμπλουτίζονται με ΦΥΤΟΝΕΤ vermicompost  έχουν βελτιωμένη δομή και ιδιαίτερα αυξημένη ικανότητα συγκράτησης του νερού και απόδοσης των θρεπτικών στοιχείων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ
Κατά την Φύτευση αναμιγνύουμε  Φυτοnet vermicompost με κάποιο έτοιμο φυτόχωμα σε αναλογία 1:4(η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος)  ή εναλλακτικά  με τύρφη , άμμο ποταμίσια και κηπόχωμα σε ίσα μέρη . Σε εγκατεστημένα φυτά  αντικαθιστούμε τα 3-5 επιφανειακά εκατοστά   από το χώμα με Φυτοnet vermicompost δύο φορές τον χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης .
Η εφαρμογή μπορεί να γίνει σε όλα τα καλλωπιστικά αλλά και τα κηπευτικά που καλλιεργούνται σε γλάστρα ανεξαιρέτως. Μάλιστα η Φθινοπωρινή ενσωμάτωση παρέχει και μια αυξημένη προστασία έναντι των παγετών. 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
Για κηπευτικά και λαχανικά , πριν την φύτευση ενσωματώνουμε 60-80 λιτ.  ανά 100 τετ. μέτρα. Κατά την περίοδο των αυξημένων αναγκών (καρπόδεση , περκασμός) μπορούμε να κάνουμε μια  επανάληψη με 2-3 λιτ. ανά φυτό περιμετρικά της ρίζας (ντομάτα, πιπεριά κλπ.).
Αντίστοιχα για καλλωπιστικούς θάμνους κατά την φύτευση βάζουμε στον λάκκο 2-3 λιτ. Φυτοnet vermicompost  και απογεμίζουμε με μίγμα με χώμα 1:3 . Σε εγκατεστημένα φυτά προσθέτουμε 1-3 λιτ. ανάλογα με το μέγεθος του φυτού ,περιμετρικά της ρίζας , μία με δύο φορές τον χρόνο. 
Για σπορά γκαζόν ή εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα συνιστάται ενσωμάτωση στο τελευταίο φρεζάρισμα 80 λιτ. ανά 100 τετ. μ.
Σε δένδρα και δενδρύλλια (οπωροφόρα, εσπεριδοειδή, ελιά κ.α.) ενσωματώνονται, κατά τη βασική λίπανση, 4-8 λιτ. και 2-3 λιτ. ανά φυτό, αντίστοιχα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ
Για σπορά ή ριζοβολία  μοσχευμάτων αναμιγνύουμε 1 μέρος Φυτοnet vermicompost με 8-9 μέρη του μίγματος σποράς ή εκβλάστησης αντίστοιχα για καλύτερα αποτελέσματα.

 

* Εξαιτίας όγκου - βάρους τα προϊόντα αποστέλλονται κατόπιν συνεννόησης. Τυχόν μεταφορικά υπολογίζονται τηλεφωνικά μετά την καταχώρηση της παραγγελίας. 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κατασκευαστής: Φυτοnet
  • Κωδικός Προϊόντος: EP.00002
  • Διαθεσιμότητα: Κατόπιν συνεννόησης
  • 5,10€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,11€

Διαθέσιμες Επιλογές

Ετικέτες: Φυτοnet, ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ